×
 

Zwerfkatten in de wijk Doornakkers.

Heeft u last van zwerfkatten? Dit artikel brengt u meer duidelijkheid.
Zwerfkatten in de wijk Doornakkers.

In Nederland leven duizenden zwerfkatten op straat. Ze zijn ooit iemands huisdier geweest of zijn op straat geboren. Wat hun herkomst ook is; ze moeten zich op straat redden. Ook in de wijk Doornakkers leven zwerfkatten. Misschien heeft u ze weleens gezien terwijl ze door uw tuin lopen of op zoek zijn naar iets eetbaars. Deze katten hebben geen leuk leven; op veel plekken worden ze weggejaagd en regelmatig breken gevechten onderling uit. Tel daarop het feit op dat deze katten niet gecastreerd zijn waardoor regelmatig nestjes kittens geboren worden en het probleem wordt nog groter.

Gelukkig is er een oplossing voor deze dieren. 

 

Invangen, neutraliseren en terugplaatsen.

 

De Dierenbescherming werkt volgens een methode waarbij de zwerfkatten worden ingevangen met speciale vangkooien, gecastreerd worden en weer worden vrijgelaten in het gebied waar ze vandaan komen. Dit is de meest effectieve methode om de overlast van zwerfkatten op lange termijn aan te pakken. In gebieden waar wij middels deze aanpak werken, is de overlast door zwerfkatten enorm afgenomen. 

 

Melding maken van zwerfkatten. 

 

De Dierenbescherming heeft een samenwerkingsovereenkomst met de gemeente Eindhoven waarbij de gemeente een financiële bijdrage levert per geholpen kat. Wilt u melding maken van zwerfkatten in de wijk Doornakkers? Neem dan telefonisch contact op met de gemeente via telefoonnummer 14040. Vervolgens kan gestart worden met het plannen van verdere stappen zoals het invangen van de katten. 

Images

8 Email
Keywords : 

Related