×
 

Diverse artikelen

Iedere dag komen er weer interessante artikelen voorbij die op een of andere manier een aspect van duurzaamheid of klimaatverandering belichten. Hieronder een selectie van de afgelopen maand.
Diverse artikelen

 • Marc en Caroline leven sinds 2014 van wat spaargeld en donaties. Zij bieden hun cursussen en lezingen gratis of op donatiebasis aan omdat zij vinden dat deze voor iedereen toegankelijk moeten zijn. Caroline en Marc geven samen de cursus ‘Dweilen met de kraan dicht’ over systeemverandering en schreven dit artikel over overvloed: https://marcsiepman.nl/schaarste-overvloed/ 
 • We zijn met z’n allen de aarde in rap tempo aan het uitputten. Maar het goede nieuws is: we kunnen allemaal helpen om grote wereldproblemen zoals klimaatverandering, ontbossing en plastic soep tegen te gaan. Ontwerper Babette Porcelijn, met stip binnengekomen op nr. 73 in de Trouw Duurzame 100, zocht uit welke alledaagse keuzes het meeste effect hebben. En verwerkte die in haar boek De verborgen impact. Vol feiten, cijfers, overzichtelijke plaatjes en handzame tips. https://www.buurkracht.nl/nieuws/babette-porcelijn-wij-zitten-aan-de-knoppen?utm_campaign=nieuws&utm_content=Babette+Porcelijn%3A+%E2%80%9CW%C3%ADj+zitten+aan+de+knoppen%E2%80%9D&utm_medium=email&utm_source=wu_5_2018 
 • Hoe we failliet gaan aan economische groei. Als het dak van je huis waait heb je schade. Als er duizend daken van huizen waaien groeit de economie. Dat komt door de manier waarop het resultaat van de economie wordt berekend: volgens het Bruto Nationaal Product (BNP). Dat is een optelsom van het geld dat elk jaar wordt verdiend in een land. Waaraan, dat maakt niet veel uit. Zolang het BNP toeneemt groeit de economie. En daarin schuilt een groot gevaar.
  https://www.duurzaamnieuws.nl/hoe-we-failliet-gaan-aan-economische-groei/ 
 • Gezondheidsrisico’s door uitlaatgassen al meetbaar na korte blootstelling -  Binnen twee uur na blootstelling aan uitlaatgassen zijn er al epigenetische veranderingen waar te nemen in het bloed van testpersonen. De waargenomen veranderingen zijn stuk voor stuk te relateren aan ziektes waarvan bekend is dat deze veroorzaakt kunnen worden door langdurige blootstelling aan luchtverontreiniging. Dat blijkt uit recent onderzoek van de Universiteit Maastricht (UM), in samenwerking met zowel het Imperial College als het King’s College in Londen. De bevindingen van het internationale onderzoeksteam zijn onlangs gepubliceerd via het wetenschappelijk tijdschrift Environment International.
  https://www.duurzaamnieuws.nl/gezondheidsrisicos-door-uitlaatgassen-al-meetbaar-na-korte-blootstelling/ 
 • VELT Valkenswaard verzorgt ook dit voorjaar diverse interessant cursussen van composteren tot consuminderen. Kijk op hun website voor het aanbod.
  https://beweegt.velt.be/valkenswaard/2502/veltkalender 

8 Email

Related