×
 

Eindhoven Fossielvrij - lees en teken de petitie

Kolen, olie en gas ontwrichten het klimaat, en daarmee ons leven. Toch zijn er nog organisaties die beleggen in kolen, olie en gas. Ze beseffen vaak niet dat ze met hun aandelen de klimaatontwrichting verergeren. En dat ze in feite rijk hopen te worden over de rug van hun kinderen. Zij krijgen straks de hardste klappen van de opwarming die wij nu veroorzaken. Daarom vragen wij - inwoners van Eindhoven en ondertekenaars van deze petitie - aan onze gemeente: stap uit investeringen in kolen, olie en gas. Kies voor duurzame energie. En verklaar de stad 'fossielvrij' door het volgende te doen:
Eindhoven Fossielvrij - lees en teken de petitie

1) VERBREEK DE FINANCIËLE BANDEN MET FOSSIELE BEDRIJVEN

- Koop geen nieuwe beleggingen in kolen, olie of gas. 

- Verkoop uw (indirecte) fossiele beleggingen (binnen 5 jaar) 

- Accepteer geen sponsoring van fossiele bedrijven 

- Verzoek uw huisbank en vermogensbeheerder om te stoppen met (in)directe investeringen in fossiele bedrijven

2) OEFEN DRUK UIT OP DE PENSIOENFONDSEN

Maak gebruik van uw stem als aandeelhouder. Vraag de pensioenfondsen van uw ambtenaren (ABP) en wethouders om te stoppen met directe en indirecte investeringen in de fossiele industrie.

3) LAAT HET INNOVATIEVE KARAKTER VAN EINDHOVEN FLOREREN

Onze stad kent een lange historie van innovatieve bedrijven die de wereld hebben veranderd en veranderen. Met deze blik op de toekomst is het essentieel dat de gemeente kiest voor de juiste toekomst. Dat is er een mèt enkel schone energie. Een keuze die volledig hoort bij onze innovatiestad.

Waarom is het belangrijk?

Lees verder en teken de petitie op de website van Eindhoven Fossielvrij via deze link: https://campaigns.gofossilfree.org/petitions/eindhoven-fossielvrij 

Doe het voor jezelf, de gevolgen van klimaatverandering zijn nu al voelbaar en worden ieder jaar dat we wachten groter en duurder.

8 Email
Keywords : 

Related