×
 

Inschrijving Zonnepark Welschap start 1 mei

Zonnepark Welschap opent per 1 mei de inschrijving voor deelnemers, iets later dan verwacht. Ben je al geregistreerd als belangstellende? Dan krijg je een maand lang voorrang als je wilt gaan deelnemen.
Inschrijving Zonnepark Welschap start 1 mei

Zonnepark Welschap heeft Greenchoice gekozen als samenwerkingspartner voor de ontwikkeling en exploitatie van het zonnepark. Iedereen die in de postcoderoos* woont kan deelnemen. Dat kan door een eenmalige inleg (je betaalt voor deelname met een aantal panelen) maar ook – voor het eerst in Nederland! – zonder inleg vooraf.

Teruggave energiebelasting

Het voordeel voor deelnemers met inleg is de teruggave van energiebelasting over de opbrengst van ‘hun’ panelen. De inleg per paneel wordt € 265 en de opbrengst is ca. 235 kWh per paneel per jaar. Energiebelasting plus btw zijn momenteel 12,65 cent per kWh. De jaarlijkse teruggave is dan 235*12,65 cent = € 29,73 per paneel. Deelnemers zonder inleg krijgen hetzelfde voordeel, maar hierop worden de deelnamekosten (rente, afschrijving) in mindering gebracht. Er blijft dan 3 cent voordeel per kWh over. Je krijgt deze teruggave alleen over het aantal kWh dat je volgens je energienota hebt verbruikt. De teruggaveregeling geldt voor 15 jaar.

Voorrang

Degenen die zich uiterlijk op zondag 15 april 2018 hebben opgeven als belangstellende, krijgen als eersten bericht hoe ze zich definitief in kunnen schrijven. Ze krijgen een maand lang voorrang. ​Aanmelden als belangstellende (vrijblijvend) doe je via de website 040energie.nl/welschap. Hier zie je ook welke postcodegebieden meedoen. Woon je ergens anders? Dan kun je helaas niet deelnemen.

Op 1 mei 2018 start de officiële inschrijving. Informatie hierover volgt nog.

Het bestuur van Coöperatie Zonnepark Welschap is blij met de grote belangstelling – tot nu toe ruim 2.600 aanmeldingen waarvan ca. 1700 uit Eindhoven – én met dit aantrekkelijke en breed toegankelijke aanbod. Zo kun je op voordelige wijze bijdragen aan een duurzame wereld!

*Meer weten over hoe het werkt of aanmelden als belangstellende? Kijk op 040energie.nl/welschap.

In Meerhoven worden er op 26 en 28 mei informatieavonden georganiseerd. Meer informatie daarover volgt via de nieuwsbrieven van het Zonnepark en deze website.

8 Email
Keywords : 

Related

Zonnepark Welschap – laatste panelen nu in de verkoop - 13 maart 2019
Zonnepark Welschap – laatste panelen nu in de verkoop - 13 maart 2019
Vorig jaar kon er worden ingeschreven voor zonnepanelen in zonnepark Welschap. In maart gaat de productie starten, maar er zijn nog een paar honderd panelen te koop. Wilt u ook een lagere energierekening en bijdragen aan een schoner milieu? Schrijf dan nu in op basis van de informatie op de website of kom naar de bijeenkomst op 13 maart a.s. in "de Hangar” waarin alles wordt uitgelegd.
Bouw Zonnepark Welschap gestart
Bouw Zonnepark Welschap gestart
Maandag 19 november is de start bouw van Zonnepark Welschap gevierd met de onthulling van het bouwbord op Vliegbasis Welschap. Wethouder Jan van de Meer gaf het startsein voor “het grootste postcoderoosproject van Nederland”.
Informatiebijeenkomst Zonnepark Welschap 26 en 28 mei 2018 - Aanmelding verplicht
Informatiebijeenkomst Zonnepark Welschap 26 en 28 mei 2018 - Aanmelding verplicht
Vanaf 1 mei kun je je via de website Zonnepark Welschap inschrijven voor paneeldelen van het Zonnepark. Zoals afgesproken krijgen de reeds aangemelde belangstellenden daarbij een maand lang voorrang. Inschrijven doe je online, waarbij je kiest voor het aantal 'paneeldelen' dat bij jouw stroomverbruik past. Wil je toch graag iemand horen vertellen hoe het aanbod eruit ziet en hoe je je kunt inschrijven. Bezoek dan een van de informatiebijeenkomsten. Meldt je aan via de http://040energie.nl/informatie_welschap/
Coöperatie Zonnepark Welschap - update 3
Coöperatie Zonnepark Welschap - update 3
Inschrijven met voorrang in de maand april. Aanbod voor deelnemers komt in maart.
Al meer dan duizend belangstellenden voor Zonnepark Welschap
Al meer dan duizend belangstellenden voor Zonnepark Welschap
Sinds 10 oktober is in Eindhoven een zonnepark in ontwikkeling. Op de voormalige zweefvliegstrip van vliegbasis Welschap komen circa 12.000 zonnepanelen. De Coöperatie Zonnepark Welschap regelt de aanleg en het beheer van de installatie. Huishoudens in de omgeving kunnen zo van goedkope zonnestroom profiteren.
Gespot door Marjola
Gespot door Marjola
Informatie die ik vond en met je wil delen