×
 

Prik-je-mee blij met ondersteuning van Brouwers Groenaannemers

Prik-je-mee is de noemer waaronder 3x per maand door vrijwilligers zwerfafval wordt opgeruimd in Meerhoven. Om hun werk te kunnen doen hebben ze grijpers en vuilniszakken nodig. Deze krijgen ze van Brouwers Groenaannemers. Daarom vandaag een stukje over dit bedrijf.
Prik-je-mee blij met ondersteuning van Brouwers Groenaannemers

Brouwers Groenaannemers

Brouwers Groenaannemers is onder andere werkzaam voor de gemeente Eindhoven in de stadsdelen Strijp en Meerhoven. Zij dragen zorg voor het onderhoud op het grijs en groen ofwel bestrating en plantsoenen. Je kunt hierbij denken aan machinale borstel- en veegwerkzaamheden, reinigen kolken, onkruidvrij maken plantsoenen, het heraanplanten van struiken en bomen, snoeiwerkzaamheden, ruimen zwerfafval en het legen van afvalbakken. Het zwerfafval  is een zorgenkindje voor Brouwers in verband met de hoeveelheid en toename in de loop van de jaren. Daarom zijn zij erg blij met de inzet van Prik-je-mee.

De stadsdelen Strijp en Meerhoven zijn in kaart gebracht als code Geel, Oranje en Rood gebieden. Op sommige plaatsen komen ze dus meer, omdat er simpelweg meer zwerfvuil ligt of omdat de afvalbakken er eerder vol zitten. Gemiddeld zijn er iedere dag verspreid over de gebieden vier groepen mee bezig (8 mensen) om alles enigszins onder controle te houden. Al het afval wordt in vuilniszakken verzameld en afgevoerd naar stortlocaties in grote afvalcontainers in de wijk. Van daar wordt het, als ze vol zijn, meegenomen en verwerkt door een erkend afvalbedrijf. Voor meer informatie over Brouwers, haar projecten en andere werkzaamheden kunt u kijken op de site http://www.brouwersgroenaannemers.nl/.  

Meehelpen met de BuitenBeter App

Signaleer je ergens erg veel afval, een kapotte lantaarnpaal of een stoeptegel die omhoog steekt en heb je een smartphone? Meld het dan met de BuitenBeter App. Je vind hem in de Google Play Store, iTunes App Store en de Windows Phone Marketplace. De melding gaat direct naar de gemeente die er een actie op zet. Meestal koppelen ze ook keurig terug wat ze met je melding hebben gedaan. Eerst meer lezen? https://www.buitenbeter.nl/

Publiciteit

Onlangs stond er een stukje over het opruimen van Zwerfafval in Meerhoven en in Schijndel in Transitie Nieuws, de nieuwsbrief van de Transition Towns beweging. Je kunt het nog nalezen op hun website, https://transitiontowns.nl/zwerfafval/. In dit stukje wordt ook aandacht besteed aan de app Litterati (www.litterati.org). Met deze app maak je foto’s van ieder gevonden item, waarna je het thuis kunt labelen. De vondst wordt automatisch gekoppeld aan de locatie waar het gevonden is. Zo wordt er een wereldwijde database opgebouwd van materiaal, producent, soort afval. Bijvoorbeeld #aluminium #redbull #can. Dergelijke informatie verschaft producenten, landelijke overheid en gemeenten inzicht in de mate waarin zwerfafval aanwezig is in onze leefomgeving. 

8 Email
Keywords : 

Related

Prik-je-mee
Prik-je-mee
Iedere tweede zondag, laatste maandag en 1e donderdag van de maand wordt er zwerfafval opgeruimd door een groep vrijwilligers. Meehelpen? Meldt je aan.
Prikgroep Waterrijk van start
Prikgroep Waterrijk van start
Zoals u misschien weet wordt er elke tweede zondagochtend en laatste maandagochtend van de maand in Meerhoven zwerfafval opgeruimd. Vrijwilligers trekken dan vanaf een vast punt door de wijk. Binnenkort start er een nieuw team op de eerste maandagochtend van de maand vanuit Waterrijk. Meedoen? Stuur een mailtje naar info@duurzaammeerhoven.nl, zodat we een grijper, hesje en ring voor de vuilniszak voor je kunnen regelen.
Prik-je-mee
Prik-je-mee
Laatste maandag van de maand.
Prik-je-mee gefêteerd door McDonalds
Prik-je-mee gefêteerd door McDonalds
Zwerfafval opruimen loont.
Prik-je-mee
Prik-je-mee
I.v.m. Pasen prikken we op 4 april i.p.v. op 28 maart.
Prik-je-mee
Prik-je-mee
Zwerfafval opruimen.