×
 

Nieuws

Rss | Archive |
IFrame embed
Storingen en beperkte verbindingen internet providers Nederland
Storingen en beperkte verbindingen internet providers Nederland 26-03-2020
Omdat ontzettend veel mensen opeens de hele dag binnen zitten raken de netwerken in Nederland overbelast. Er zijn al verschillende providers en content aanbieders die hebben aangegeven dat ze internetverbindingen in snelheid gaan beperken om zo het netwerken te ontlasten. Daarnaast hebben ook verschillende providers momenteel last van storingen veroorzaakt door deze overbelasting.
Read more >
Noodregeling maakt direct meer digitale zorg thuis mogelijk
Noodregeling maakt direct meer digitale zorg thuis mogelijk 25-03-2020
Wil jij aan de slag met beeldbellen, voor bijvoorbeeld thuiswerken of digitaal consult? Het ministerie van VWS maakt direct tot €50.000 per aanvraag vrij voor extra digitale toepassingen voor ondersteuning en zorg op afstand aan thuiswonende kwetsbare ouderen en mensen met een chronische ziekte of beperking.
Read more >
OnsPlatform laat jou thuis werken!
OnsPlatform laat jou thuis werken! 17-03-2020
Door de huidige situatie in Nederland en de rest van de wereld werken veel mensen vanuit thuis. Echter hoeft dat natuurlijk niet te betekenen dat je geisoleerd bent van jouw collega's! Met OnsPlatform blijf je gemakkelijk in contact via beeldbellen, voor overleg, feedback of zelfs consult.
Read more >
Nederland in de ban van het Coronavirus
Nederland in de ban van het Coronavirus 12-03-2020
Werknemers werken inmiddels zoveel mogelijk vanuit huis, grote evenementen zijn en worden afgeblazen, universiteiten en hogescholen sluiten morgen de deuren tot zeker 1 april en er zijn ook al basisscholen die hun leerlingen naar huis hebben gestuurd bij gebrek aan voldoende leerkrachten.
Read more >
Blik-open-er start met de eerste community website in België!
Blik-open-er start met de eerste community website in België! 07-02-2020
Blik-open-er (een project van Blenders) is een partij die vrijwilligers met een migratieachtergrond en buddy’s uit de begeleidingsteams van de buitenschoolse kinderopvang samen brengt. Via spel, vorming, samenwerking en communicatie komen ze tot intercultureel handelen.
Read more >
Veilig communiceren, ook voor gemeentes? Kijk eens naar OnsPlatform!
Veilig communiceren, ook voor gemeentes? Kijk eens naar OnsPlatform! 06-12-2019
Vandaag berichten vele kranten dat diverse gemeentes moeten stoppen met het communiceren via Whatsapp. Dit omdat Whatsapp ze verplicht gebruik te maken van een betaald bedrijfsaccount. Maar daarnaast is Whatsapp ook eigendom van Facebook, voor de privacy is dit misschien niet wat vele burgers wensen.
Read more >
Samenwerking OnsPlatform en Brainport Smart District in Brandevoort
Samenwerking OnsPlatform en Brainport Smart District in Brandevoort 18-11-2019
Sinds enkele maanden werd er als proef in de nieuwe slimme wijk Brandevoort gebruik gemaakt van communities binnen OnsPlatform. Dit om communicatie te faciliteren tussen Brainport Smart District, de toekomstige bewoners en de partijen die in de wijk slimme initiatieven gaan opzetten.
Read more >
Raad Geldrop-Mierlo geeft OnsPlatform groen licht voor 2020-2021
Raad Geldrop-Mierlo geeft OnsPlatform groen licht voor 2020-2021 29-10-2019
Op 28 oktober jl. heeft de gemeenteraad van Geldrop-Mierlo besloten om het gemeentelijke sociale netwerk OnsPlatform weer voor twee jaar te subsidiëren. In deze periode gaat de gemeente helpen om het platform verder op de kaart zetten binnen Geldrop en Mierlo en zullen de vele toepassingen die het platform biedt extra belicht worden.
Read more >
Maak kennis met OnsPlatform!
Maak kennis met OnsPlatform! 23-09-2019
De herfst is begonnen en het weer lijkt daar helemaal van op de hoogte te zijn. De perfecte tijd om jezelf eens met een kopje koffie of warme chocomel in OnsPlatform te verdiepen!
Read more >
Eindhovens Dagblad: "OnsPlatform.tv Geldrop-Mierlo wil groeien"
Eindhovens Dagblad: "OnsPlatform.tv Geldrop-Mierlo wil groeien" 25-04-2019
Op 24 april j.l. verscheen er een artikel in het ED over het project van OnsPlatform in de gemeente Geldrop-Mierlo. In het artikel wordt ingegaan op de financiering in de gemeente, de voordelen die OnsPlatform biedt ten opzichte van andere vergelijkbare platforms en toepassingen die in de toekomst ingezet gaan worden voor zorg en onderwijs.
Read more >
Etten-Leurse Kracht (ELK) gelanceerd!
Etten-Leurse Kracht (ELK) gelanceerd! 10-04-2019
Sinds vandaag is de community website van Etten-Leurse Kracht (ELK) officieel gelanceerd! ELK is er voor professionals die met kwetsbare bewoners uit Etten-Leur werken. Zij zorgt er voor dat deze professionals snel vrij besteedbaar geld krijgen om mensen uit complexe en acute situaties te helpen.
Read more >
Wmo Adviesraad Geldrop-Mierlo sluit zich aan bij OnsPlatform
Wmo Adviesraad Geldrop-Mierlo sluit zich aan bij OnsPlatform 25-03-2019
Sinds vorige week mogen wij weer een nieuwe deelnemer verwelkomen in het sociaal maatschappelijke netwerk van de Gemeente Geldrop-Mierlo: Wmo Adviesraad Geldrop-Mierlo. Zij gebruiken de website om de bewoners van Geldrop en Mierlo te informeren over de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo).
Read more >
Verenigingen Mierlo enthousiast over OnsPlatform
Verenigingen Mierlo enthousiast over OnsPlatform 25-03-2019
Op vrijdag 22 maart organiseerde OnsPlatform samen met de Gemeente Geldrop-Mierlo in het Patronaat een informatieavond voor Mierlose verenigingen. Daarnaast kwamen Theo van Dijk van Stichting 't Saam en Maurice van Gelder van de Wmo Adviesraad Geldrop-Mierlo hun ervaringen delen.
Read more >
Stichting Huurdersbelangen Geldrop-Mierlo kiest ook voor OnsPlatform
Stichting Huurdersbelangen Geldrop-Mierlo kiest ook voor OnsPlatform 26-02-2019
Sinds vandaag is ook de Stichting Huurdersbelangen Geldrop-Mierlo te vinden op OnsPlatform. De oude website van het SHGM is overgezet naar een community website van OnsPlatform, dus u kunt ook daar alle informatie vinden omtrent huren in Geldrop-Mierlo.
Read more >
Eerste kennismaking Braakhuizen Noord & Zuid
Eerste kennismaking Braakhuizen Noord & Zuid 29-01-2019
Op 28 januari gaf OnsPlatform samen met Kindcentrum De Vlinder en Wijkvereniging Braakhuizen-Zuid een presentatie. De nieuwe wijkwebsite en de mogelijkheden die OnsPlatform kan bieden werden uitgebreid toegelicht.
Read more >
OnsPlatform en Generalenbuurt kondigen verdere samenwerking aan tijdens uitreiking Beste Buur award
OnsPlatform en Generalenbuurt kondigen verdere samenwerking aan tijdens uitreiking Beste Buur award 10-12-2018
Op vrijdag 7 december reikte Stichting Generalenbuurt weer de Beste Buur Award, Generalenbuurt Award en de Generalenbuurt Pluim uit. Ook dit jaar was OnsPlatform weer uitgenodigd. Afgelopen jaar mochten wij tijdens de uitreiking het project SamenVeilig in de wijk aankondigen.
Read more >
Tweede netwerkbijeenkomst SAM en samenwerking SAM en OnsPlatform
Tweede netwerkbijeenkomst SAM en samenwerking SAM en OnsPlatform 12-10-2018
Op 27 september was OnsPlatform voor de tweede keer aanwezig op de netwerkbijeenkomsten van SAM, een netwerk dat investeert in de arbeidsmarktwaarde van medewerkers en daardoor in de vitaliteit van de arbeidsmarkt. Daarnaast was dit was ook de eerste bijeenkomst waar OnsPlatform als officiële deelnemende organisatie mocht aanschuiven.
Read more >
Braakhuizen sluit zich ook aan bij OnsPlatform
Braakhuizen sluit zich ook aan bij OnsPlatform 19-09-2018
Na vorige week het contract voor Mierlo te hebben getekend sluit ook Braakhuizen zich aan bij OnsPlatform. De eerste community site zal een samenwerking zijn tussen Wijkvereniging Braakhuizen Zuid en Kindcentrum De Vlinder.
Read more >
Ook Mierlo kiest voor OnsPlatform!
Ook Mierlo kiest voor OnsPlatform! 27-03-2019
Na een intensief voorbereidingsproject is nu ook Stichting 't Saam in Mierlo klaar om aan de slag te gaan met hun website bij OnsPlatform. Dit maakt het ook meteen mogelijk voor andere partijen in Mierlo om kostenloos een community website bij OnsPlatform aan te vragen.
Read more >
Ook Etten-Leurse Kracht (ELK) binnenkort aan de slag met OnsPlatform
Ook Etten-Leurse Kracht (ELK) binnenkort aan de slag met OnsPlatform 01-05-2018
Samenwerkende maatschappelijke organisaties in de omgeving van Etten-Leur, samenwerkend onder de naam Etten-Leurse Kracht (ELK) gaan binnenkort aan de slag met OnsPlatform.
Read more >
Uw privacy
Uw privacy 11-04-2018
OnsPlatform hecht veel belang aan uw privacy en het feit dat de data op OnsPlatform veilig wordt opgeslagen en van u blijft. Zo gebruiken wij enkel datacentra in Nederland en verkopen wij uw gegevens niet door aan derde partijen. OnsPlatform voldoet volledig aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) welke per 25 mei 2018 van kracht wordt.
Read more >
Succesvolle eerste livestream NVvP
Succesvolle eerste livestream NVvP 11-04-2018
Op 4 april 2018 verzorgde OnsPlatform de eerste livestream van de algemene ledenvergadering van de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten. Met een goede opkomst zowel online als op locatie verliep de uitzending vlekkeloos.
Read more >
Een nieuw gezicht voor de Bennekel
Een nieuw gezicht voor de Bennekel 10-04-2018
In de buurt de Bennekel in Eindhoven werken ze al een flinke tijd met OnsPlatform. Toch vonden ze het tijd om de website een nieuwe richting te geven en daarmee meteen een make-over te geven aan de voorpagina. Zij gebruiken nu grote knoppen om mensen meteen te interesseren voor de verschillende rubrieken.
Read more >
Weer een Geldropse wijk erbij: Coevering gaat aan de slag!
Weer een Geldropse wijk erbij: Coevering gaat aan de slag! 28-02-2018
Sinds deze week gaat ook Coevering in Geldrop aan de slag met OnsPlatform. De eerste stap is gezet door bewonersvereniging Coevering 50, waardoor nu ook de rest van de wijk gebruik kan gaan maken van de diensten van OnsPlatform.
Read more >
OnsPlatform verbindt bewoners, familie en vrienden bij Wooninc.Plus Kastanjehof
OnsPlatform verbindt bewoners, familie en vrienden bij Wooninc.Plus Kastanjehof 31-01-2018
Sinds vandaag is de community website voor Wooninc.Plus locatie Kastanjehof in Geldrop te bezoeken door iedereen. De website dient om bewoners en bekenden van bewoners te informeren, maar ook om niet-bewoners bij de activiteiten te betrekken.
Read more >
Nieuwe website BuurtVereniging Hulst-Skandia is live!
Nieuwe website BuurtVereniging Hulst-Skandia is live! 05-01-2018
Eerder berichtte wij dat de wijk Hulst-Skandia in Geldrop ook voor OnsPlatform heeft gekozen. Ondertussen staat de eerste website live en maken de eerste 160 gezinnen hiervan gebruik. Meer communities voor de wijk gaan spoedig volgen!
Read more >
Geldropse wijk Hulst-Skandia kiest ook voor OnsPlatform
Geldropse wijk Hulst-Skandia kiest ook voor OnsPlatform 08-12-2017
In Geldrop is weer een wijk aangesloten bij OnsPlatform. Vanuit het initiatief van de gemeente worden alle wijken één voor één aangesloten, waar eerder al Zesgehuchten en de Akert zijn aangesloten.
Read more >
Download de OnsPlatform app!
Download de OnsPlatform app! 06-12-2017
Sinds deze week biedt OnsPlatform een app aan voor telefoons en tablets. Met deze app is het erg gemakkelijk om uw community website(s) te bezoeken. Start de app, log in en kies uw community.
Read more >
OnsPlatform Leren op Afstand op Kennisfestival
OnsPlatform Leren op Afstand op Kennisfestival 16-11-2017
Afgelopen dinsdag was OnsPlatform aanwezig op het Kennisfestival van Brainport in het Evoluon in Eindhoven. Het werd een interessante middag waar veel bezoekers belangstelling toonde in de onderwijstoepassingen van OnsPlatform.
Read more >
Bewegen op Afstand in de FRITS
Bewegen op Afstand in de FRITS 18-10-2017
Deze maand staat Bewegen op Afstand van OnsPlatform en TopSupport in FRITS, de stadsglossy voor Eindhoven en Helmond. Klik verder om het stukje te lezen.
Read more >
Springplank040 winnaar Social Innovation Award 2017
Springplank040 winnaar Social Innovation Award 2017 30-09-2017
Dit jaar heeft Springplank040 tijdens de European Social Innovation Week in Tilburg de Social Innovation Award gewonnen. Ook de Bossche Bond uit Den Bosch was genomineerd, een 'Revolving' fonds van 16 organisaties dat gebruik maakt van OnsPlatform.
Read more >
Uitnodiging open dag crowdfundcampagne OnsPlatform
Uitnodiging open dag crowdfundcampagne OnsPlatform 27-09-2017
Wij zijn een goede week geleden gestart met een crowdfundcampagne voor OnsPlatform. Komende zaterdag (30 september) organiseren wij daarom een open dag. Iedereen is welkom om langs te komen op ons kantoor.
Read more >
Hulst-Skandia is geïnteresseerd in OnsPlatform
Hulst-Skandia is geïnteresseerd in OnsPlatform 22-09-2017
Op 21 september vond de eerste informatieavond in Hulst-Skandia plaats. Ruim 25 bewoners kwamen luisteren wat OnsPlatform kan beteken voor hun wijk. Hannie van der Westen en Joanne Wildenbos van het bestuur van BewonersVereniging Hulst-Skandia waren ook aanwezig. Agnes de Sain van initiatiefgroep Zesgehuchten vertelde daarnaast enthousiast over haar ervaringen.
Read more >
Nieuw op OnsPlatform: wat vind jij leuk?
Nieuw op OnsPlatform: wat vind jij leuk? 08-09-2017
Wanneer jij iets leuks ziet dan wil je dat iedereen laten weten toch? Daarom nu nieuw op OnsPlatform: "vind ik leuk" knoppen! Na de rest van de wereld konden wij uiteraard ook niet achter blijven, daarom kun jij nu in jouw favoriete community aangeven welke artikelen jij leuk vind.
Read more >
Bossche Bond genomineerd voor Social Innovation Award 2017
Bossche Bond genomineerd voor Social Innovation Award 2017 23-06-2017
De Bossche Bond, een community op OnsPlatform.tv die kwetsbare bewoners in Den Bosch weer meer speelruimte geeft, is genomineerd voor de Social Innovation Award. Op 22 juni werden de nominaties bekend gemaakt.
Read more >
OnsPlatform.tv, nu sneller dan ooit
OnsPlatform.tv, nu sneller dan ooit 13-06-2017
Ondertussen is het twee weken geleden dat wij ons complete serverpark hebben verhuisd en hebben wij kunnen ervaren welke voordelen dit met zich meebrengt. De community websites zijn sneller dan ooit en de wijziging zal ook meer stabiliteit met zich meebrengen.
Read more >
Onderhoud aan OnsPlatform.tv op 29 mei
Onderhoud aan OnsPlatform.tv op 29 mei 24-05-2017
Op 29 mei aanstaande zal OnsPlatform.tv niet of slecht bereikbaar zijn. Wij gaan namelijk onze servers verhuizen van Helmond naar Eindhoven en dit zal een paar uur werk vereisen.
Read more >
Wij danken de bewoners van Stadshof 't Hemelryck voor de gezellige lancering van het digitale buurtplatform
Wij danken de bewoners van Stadshof 't Hemelryck voor de gezellige lancering van het digitale buurtplatform 24-05-2017
Op dinsdag 23 mei werd het digitaal buurtplatform Hemelryck gepresenteerd aan de bewoners. Na een flinke periode van hard werken door de twee vrijwilligsters en OnsPlatform.tv was het moment dan eindelijk daar. De website is al goed gevuld en staat klaar voor zijn eerste bezoekers.
Read more >
OnsPlatform.tv bij Maatschappelijk Diner 040
OnsPlatform.tv bij Maatschappelijk Diner 040 16-05-2017
Dit jaar was OnsPlatform.tv aanwezig bij het Maatschappelijk Diner 040 in de Colour Kitchen op de High Tech Campus. Na een geslaagde opening met een proefles Bewegen op Afstand werd de avond gestart met pitches van de aanwezige partijen.
Read more >
Goed Nieuws: Beeldbellen met OnsPlatform.tv op Apple iOS komt er aan!
Goed Nieuws: Beeldbellen met OnsPlatform.tv op Apple iOS komt er aan! 10-05-2017
Uit code in WebKit (de motor van Safari) is gebleken dat WebRTC ondersteuning er aan zit te komen. WebRTC is de techniek die OnsPlatform.tv gebruikt voor zijn Beeldbellen en met deze komende update zal Beeldbellen dus ook mogelijk gaan worden op iPhones en iPads.
Read more >
Grote belangstelling bij lancering platform Den Akert
Grote belangstelling bij lancering platform Den Akert 12-04-2017
Op 11 april vond de lancering plaats van deze community website. In wijkgebouw Den Akert kwamen een groot aantal buurtbewoners samen om te luisteren naar de presentatie van wijkvereniging Den Akert en OnsPlatform.tv
Read more >
Helaas ziek thuis, maar toch de lessen op school volgen
Helaas ziek thuis, maar toch de lessen op school volgen 23-03-2017
Ziek zijn is al erg genoeg. Maar om dan ook nog achterstand op te lopen op school omdat je de lessen niet kunt volgen is helemaal vervelend en word je als het ware dubbel gestraft. Zover hoeft het niet te komen met de applicatie van OnsPlatform.tv
Read more >
Gezellige avond over buurtveiligheid in Woenselse Heide
Gezellige avond over buurtveiligheid in Woenselse Heide 22-03-2017
Op 21 maart vond om 19:30 de eerste bijeenkomst plaats om de toekomst van buurtveiligheid Woenselse Heide te bespreken. Na toelichting op de uitgezette enquête (waarop veel respons is gekomen) werden de aanwezige bewoners ingelicht over de vele extra mogelijkheden van OnsPlatform.tv.
Read more >
Grote belangstelling van Geldropse verenigingen voor OnsPlatform
Grote belangstelling van Geldropse verenigingen voor OnsPlatform 17-03-2017
Een groot aantal van de aangeschreven Geldropse verenigingen gaf acte de préséance. Daarnaast waren er ruim 25 verenigingen die verhinderd waren en verzochten om toezending van aanvullende informatie. Deze is inmiddels toe gezonden.
Read more >
Enthousiaste lancering platform Genderhof
Enthousiaste lancering platform Genderhof 22-02-2017
Gisteravond vond de lancering plaats van de community website in de gemeenschappelijke ruimte van het complex Genderhof. Hier werd door Sandra van Lierop, Martin de Groot, Frank Broeren en Cees Kox uitgelegd hoe de website functioneert, wat de mogelijkheden zijn en op welke manier de camerabeveiliging zal worden uitgerold.
Read more >
Bewegen op Afstand in de Toeloop nog steeds groot succes
Bewegen op Afstand in de Toeloop nog steeds groot succes 07-02-2017
Deze ochtend was het weer een gezellige drukte in De Toeloop. Onder leiding van Devin, een van de instructeurs bij TopSupport, zetten een 11-tal vitale dames en heren hun beste beentje voor.
Read more >
Beeldbel Wachtkamer nu voor iedereen beschikbaar
Beeldbel Wachtkamer nu voor iedereen beschikbaar 26-01-2017
Na een tijd van ontwikkeling en het draaien van pilots is de Beeldbel Wachtkamer nu voor iedereen beschikbaar. Met deze applicatie kunt u een digitale wachtkamer opzetten om zo via uw eigen community website met Beeldbellen een consult aan te bieden, maar ook bijvoorbeeld om een digitale sollicitatie af te nemen.
Read more >
OnsPlatform.tv nu te vinden op nieuwe locatie
OnsPlatform.tv nu te vinden op nieuwe locatie 18-01-2017
Vanaf 1 januari hebben wij ons nieuwe plekje gevonden aan de Breitnerstraat 4, Eindhoven. Kom gerust langs voor een kopje koffie!
Read more >
Fijne feestdagen en ons nieuwe kantoor!
Fijne feestdagen en ons nieuwe kantoor! 22-12-2016
OnsPlatform.tv wenst iedereen fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!
Read more >
OnsPlatform nu "mobile-friendly"!
OnsPlatform nu "mobile-friendly"! 19-12-2016
Vanaf vandaag zijn alle websites op OnsPlatform schaalbaar voor alle apparaten. Mocht u iets vreemds zien laat het ons dan weten!
Read more >
Grote opkomst informatieavond Genoenhuis Geldrop
Grote opkomst informatieavond Genoenhuis Geldrop 13-12-2016
Afgelopen maandag 12 december werd er een bijeenkomst georganiseerd om ook de inwoners van Genoenhuis te betrekken bij het digitaal platform Zesgehuchten. Samen met de initiatiefnemers presenteerde OnsPlatform.tv de mogelijkheden aan de aanwezige inwoners.
Read more >
Project School 23 bij Vitalis Kronehoef van start
Project School 23 bij Vitalis Kronehoef van start 10-11-2016
Vanmorgen was de eerste Bewegen op Afstand les bij Kronehoef waaraan een aantal leerlingen deelnamen van School 23. Deze leerlingen zijn vaak jonge asielzoekers die al 1 tot 2 jaar in Nederland verblijven en de Nederlandse taal nog niet volledig beheersen.
Read more >
Keywords : 
Nederlands leren in combinatie met Bewegen op Afstand
Nederlands leren in combinatie met Bewegen op Afstand 07-11-2016
Bij Vitalis Kronehoef vindt deze donderdag een leuk project plaats. Jonge leerplichtige vluchtelingen/asielzoekers van het Summa College gaan via school contact leggen met ouderen in Vitalis Kronehoef. Dit doen ze door mee te doen aan het Bewegen op Afstand dat daar iedere donderdag ochtend wordt gegeven.
Read more >
Keywords : 
Ook Kronehoef in beweging
Ook Kronehoef in beweging 17-10-2016
Afgelopen donderdag was het een drukte van jewelste bij WoonincPlusVitalis Kronehoef. In D'n Herd waren een groot aantal bewoners , maar ook buurtgenoten, samen gekomen voor de eerste beweegles die van op afstand werd gegeven door een instructeur van TopSupport. Enthousiast en energiek werden de oefeningen mee gedaan. Gelijktijdig waren ook de deelnemers van de locaties Wilgenhof, Park Gender en Berckelhof actief aan het meebewegen. Wellicht is hier van een primeur sprake. En zoals het hoort was er na afloop tijd voor een kopje koffie en een gezellig praatje.
Read more >
 Wilt u meer leren over de mogelijkheden van OnsPlatform?
Wilt u meer leren over de mogelijkheden van OnsPlatform? 06-09-2016
Wij willen starten met het organiseren van gratis workshops over de mogelijkheden van OnsPlatform. Daarom zouden wij het op prijs stellen wanneer u deze zeer korte enquête wilt invullen.
Read more >
Eurocommissaris bezoekt Eindhoven
Eurocommissaris bezoekt Eindhoven 07-06-2016
In het voorprogramma zal Cees Kox van OnsPlatform.tv ook een presentatie verzorgen en in het panel vragen beantwoorden van de aanwezigen.
Read more >
Studio040 over het Digitaal platform Zesgehuchten en Bewegen op Afstand in het Sint Anna Ziekenhuis
Studio040 over het Digitaal platform Zesgehuchten en Bewegen op Afstand in het Sint Anna Ziekenhuis 02-06-2016
Op 1 juni schreef Studio040 een artikel over het nieuwe platform in de Geldropse wijk Zesgehuchten. In dit artikel vindt je een kort interview met initiatiefnemer Aldo Alting Siberg.
Read more >
Oproep Digitaal platform Zesgehuchten in Middenstandsbelangen
Oproep Digitaal platform Zesgehuchten in Middenstandsbelangen 02-06-2016
Op woensdag 1 juni plaatste Middenstandsbelangen een oproep voor vrijwilligers van de initiatiefgroep Zesgehuchten. Lees het artikel op pagina 5.
Read more >
Lancering digitaal platform Zesgehuchten ondersteunt door gemeente Geldrop-Mierlo
Lancering digitaal platform Zesgehuchten ondersteunt door gemeente Geldrop-Mierlo 18-05-2016
Het initiatief van een aantal bewoners Zesgehuchten om te komen tot inzet van een digitaal platform voor de wijk heeft brede ondersteuning gekregen van het bestuur van de gemeente Geldrop-Mierlo.
Read more >
Bewegen op Afstand kent flitsende start in Vitalis Theresia
Bewegen op Afstand kent flitsende start in Vitalis Theresia 17-05-2016
Deze ochtend was het zover. Een enthousiaste Henny van Schuur mocht om 10.15 uur een groot aantal bewoners van Vitalis Theresia welkom heten bij de eerste les. Ook een aantal buurtbewoners gaf acte de présence. Onder de bezielende leiding van Tom Lumens van TopSupport werden in een lekker tempo de oefeningen uitgevoerd. Na een half uurtje waren de spieren weer lekker getraind en was er tijd voor een bakkie koffie.
Read more >
Bekijk de fijnstofconcentratie in en rond uw wijk!
Bekijk de fijnstofconcentratie in en rond uw wijk! 17-05-2016
Sinds kort is het mogelijk via de community website van AiREAS Eindhoven de fijnstofconcentratie in Eindhoven te bekijken. Er vinden drie soorten metingen plaats: Fijnstofdeeltjes van 1 micrometer, 2,5 micrometer en 10 micrometer. Deze stofdeeltjes kunnen alle drie gelijktijdig in de lucht voorkomen.
Read more >
OnsPlatform.tv Beeldbellen komt ook naar Safari en Edge
OnsPlatform.tv Beeldbellen komt ook naar Safari en Edge 12-05-2016
Beeldbellen van OnsPlatform.tv is natuurlijk al op een breed scala aan apparaten mogelijk. Maar over niet al te lange tijd gaat het ook mogelijk zijn om te beeldbellen met OnsPlatform.tv via Microsoft Edge (de opvolger van Internet Explorer), OSX Safari en iOS Mobile Safari.
Read more >
Vitalis gaat online bewegen breed aanbieden
Vitalis gaat online bewegen breed aanbieden 09-05-2016
Na een succesvolle pilot op locatie Theresia gaat de Vitalis Zorggroep op 5 locaties het online bewegen van TopSupport en OnsPlatform.tv aanbieden aan haar bewoners en andere geïnteresseerden. Onlangs werd hiertoe de overeenkomst getekend . ‘’Vitalis ziet het belang van bewegen voor haar bewoners en breidt met dit programma het aanbod van beweegactiviteiten uit’’, aldus Frank van Dijk manager Vitalis Theresia.
Read more >
OnsPlatform.tv slecht bereikbaar op 05-05-16
OnsPlatform.tv slecht bereikbaar op 05-05-16 09-05-2016
Wegens een technisch mankement is OnsPlatform.tv op donderdag 5 mei 2016 slecht bereikbaar geweest. In de morgen van 6 mei is het probleem weer opgelost. Onze excuses voor enig ondervonden ongemak.
Read more >
Webinar organiseren? Het kan met OnsPlatform.tv!
Webinar organiseren? Het kan met OnsPlatform.tv! 06-04-2016
Een webinar organiseren met OnsPlatform.tv is een fluitje van een cent. U kunt deelnemers enquêtes aanbieden en deelnemers kunnen via een chatfunctie reageren op het webinar.
Read more >
Bewegen op Afstand op Studio040
Bewegen op Afstand op Studio040 18-03-2016
Vanwege de uitbreiding van het aanbod "Bewegen op afstand" van TopSupport en OnsPlatform.tv maakte Studio040 tv afgelopen dinsdag opnames tijdens één van de lessen.
Read more >
Bewegen op Afstand bij Ananz
Bewegen op Afstand bij Ananz 11-03-2016
Ook bij Ananz succesvol geïntroduceerd. TopSupport en OnsPlatform.tv zijn onlangs gestart met het online beweegprogramma Bewegen op Afstand bij woonzorgcentrum De Berkenheuvel in Geldrop. De deelnemers zijn erg enthousiast en kijken uit naar de lessen.
Read more >
Fysiotherapie op Afstand
Fysiotherapie op Afstand 24-11-2015
Fysiotherapie Truijens en OnsPlatform.tv zijn onlangs een pilot gestart om de mogelijkheden van fysiotherapie op afstand nader te verkennen. In het onlangs verschenen november nummer van Fysiopraxis, het vakblad voor de fysiotherapeut, is een uitgebreid artikel opgenomen over het ontstaan van het idee, de aanpak en de eerste bevindingen.
Read more >
De nieuwe videofunctie van de Hulpodex is getest door mantelzorgers.
De nieuwe videofunctie van de Hulpodex is getest door mantelzorgers. 20-11-2015
Met deze nieuwe functie kan zonder inzet van extra apparatuur een videoboodschap worden gemaakt en gedeeld.
Read more >
OnsPlatform.tv op liever thuis! Eindhoven beurs 26 t/m 28 november
OnsPlatform.tv op liever thuis! Eindhoven beurs 26 t/m 28 november 20-11-2015
In de laatste week van november is OnsPlatform.tv te vinden op de stand van provincie Noord-Brabant tijdens de liever thuis! Eindhoven beurs. Deze beurs is bedoeld om je te laten zien wat er allemaal mogelijk is om comfortabel, veilig en met plezier thuis te blijven wonen.
Read more >
Veel interesse en doorlopende belangstelling voor OnsPlatform.tv op de beurs Domotica & Slim Wonen
Veel interesse en doorlopende belangstelling voor OnsPlatform.tv op de beurs Domotica & Slim Wonen 20-11-2015
Op woensdag 18 november en 19 november was OnsPlatform.tv aanwezig op de beurs Domotica & Slim Wonen in het Evoluon.
Read more >
Bewoners bijeenkomst over 'eHealth’ in Drents Dorp tijdens DDW
Bewoners bijeenkomst over 'eHealth’ in Drents Dorp tijdens DDW 20-10-2015
Op 19 oktober kwamen inwoners samen om in gesprek te gaan over technologie in de zorg. Ons Net Eindhoven liet zien dat zij met OnsPlatform.tv slimme toepassingen heeft ontwikkeld voor het samenwerken van bewoners, mantelzorgers en professionals. ZuidZorg toonde de slimme medicijndoos Medido. De Stichting Gezondheidscentra (SGE) gaf uitleg over de ontwikkelingen van de Patiëntenportalen. Bewoners gaven aan dat meer informatie over deze toepassingen en vooral hulp bij het gebruik ervan, enorm zou helpen en dus beter kan. De coöperatie Slimmer Leven 2020 gaat meer bijeenkomsten organiseren.
Read more >
Keywords : 
SGE
DDW
Illustraties OnsPlatform.tv
Illustraties OnsPlatform.tv 09-10-2015
OnsPlatform.tv gevisualiseerd door INK strategy tijdens de Kick-off Innovatie Sociaal Domein. Een initiatief van de VNG en Wijeindhoven.
Read more >
Keywords : 
Praat mee over eHealth tijdens de Dutch Design Week!
Praat mee over eHealth tijdens de Dutch Design Week! 09-10-2015
Coöperatie Slimmer Leven 2020, Ons Net Eindhoven, SGE en Zuidzorg nodigen u uit om kennis te nemen van eHealth toepassingen. 19 oktober van 12.00 uur tot 13.30 Drent Dorp Hoofdkwartier, Beukenlaan 1B in Eindhoven.
Read more >
Keywords : 
DDW
Pilot Hulpodex gestart
Pilot Hulpodex gestart 06-10-2015
Samen met mantelzorgers uit het appartementencomplex het Podium is de Hulpodex pilot gestart.
Read more >
Keywords : 
BN De Stem schrijft over Les op Afstand bij het Dongemond College
BN De Stem schrijft over Les op Afstand bij het Dongemond College 22-09-2015
Op 16 september verscheen er een artikel over het gebruik van Les op Afstand door het Dongemond College. Alphons de Lange werkt samen met OnsPlatform.tv om lessen via een beeldbel verbinding te verzorgen.
Read more >
Hulpodex: Zorgen doen we samen!
Hulpodex: Zorgen doen we samen! 22-05-2015
Na zorgvuldig intern bijschaven en testen is de Hulpodex klaar voor de eerste echte praktijktest! U denkt: Hulpodex? Wat is dat? Een Hulpodex is een digitale applicatie waarmee zorg rondom een hulpbehoevende door de persoon zelf, of door professionals en/of informele zorgverleners eenvoudig georganiseerd kan worden.
Read more >
Keywords : 
Beweging in de Huiskamer van Leende
Beweging in de Huiskamer van Leende 19-05-2015
Op dinsdagochtend 19 mei 2015 werd de eerste online beweegles in de Huiskamer van Leende aangeboden door TopSupport en OnsPlatform.tv.
Read more >
Keywords : 
Marktplaats zus, marktplaats zo
Marktplaats zus, marktplaats zo 13-02-2015
Gemeentes worden overstelpt met aanbiedingen van commerciële partijen die “sociale marktplaatsen” aan de man proberen te brengen. Gezien de druk die op gemeentes ligt om keuzes te maken voor nieuwe toepassingen om zo het hoofd te bieden aan de veranderingen die gaande zijn op het WMO vlak, ligt het voor de hand dat er niet altijd de juiste aandacht gegeven kan worden aan het aan te schaffen product.
Read more >
De Parel van Brabant in beweging…
De Parel van Brabant in beweging… 27-11-2014
Op afstand!
Read more >
Keywords : 
Oirschot Doet biedt Jo Latour uitkomst via OnsPlatform.tv
Oirschot Doet biedt Jo Latour uitkomst via OnsPlatform.tv 26-11-2014
Bewegen op Afstand op de Dutch Design Week
Bewegen op Afstand op de Dutch Design Week 26-11-2014
Bewegen op Afstand van OnsPlatform.tv trok duizenden bezoekers tijdens de DDW zowel op de website als op de stands.
Read more >
Keywords : 
DDW
Aardig compliment in Eindhovens Dagblad
Aardig compliment in Eindhovens Dagblad 26-11-2014
In het artikel in het ED van 10 november over de zorgmarkt van 8 november in de Enck wordt het volgende geschreven:
Read more >
Woensel Zuid kiest voor glasvezel
Woensel Zuid kiest voor glasvezel 22-09-2014
Een overtuigend aantal bewoners zei ‘ja’ tegen glasvezel en meldde zich de afgelopen maanden aan bij een serviceprovider. Daarom start Reggefiber met de aanleg van het glasvezelnetwerk in Woensel West, Mensfort, Barrier, Kronehoef, Rapenland, Oude Toren en de Generalenbuurt. De planning voor de aanleg wordt nu door Reggefiber gemaakt. Bewoners ontvangen tijdig bericht over de details.
Read more >
Eindhoven Internet Award voor OnsPlatform.tv
Eindhoven Internet Award voor OnsPlatform.tv 22-09-2014
OnsPlatform.tv ontvangt uit handen van wethouder Staf Depla de Eindhoven Internet Award. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Van Abbemuseum op woensdag 21 mei van 16.00 tot 18.00 uur.
Read more >
Europa Kijkdagen in Slimste Woning
Europa Kijkdagen in Slimste Woning 22-09-2014
’s-Hertogenbosch, 23 april 2014 - In het weekend van 9-11 mei wordt de Slimste Woning in Eindhoven opengesteld voor publiek. Dat gebeurt in het kader van de Europa Kijkdagen. Onder het motto ‘Laat je verbazen. Europa is dichterbij dan je denkt’, worden overal in Nederland projecten getoond die mede mogelijk gemaakt worden met Europese subsidies.
Read more >
Proficiat Riel
Proficiat Riel 22-09-2014
Het is gelukt! Riel wordt aangesloten op het glasvezel.
Read more >
Studio040 nu ook te zien bij KPN via glasvezel
Studio040 nu ook te zien bij KPN via glasvezel 22-09-2014
Studio040 is vanaf nu ook te ontvangen via het glasvezelnetwerk van KPN. De publieke omroep voor Eindhoven en Geldrop-Mierlo is daarmee bij fors meer inwoners in de regio te ontvangen.
Read more >
Eerste schop in de grond voor glasvezel in Stratum
Eerste schop in de grond voor glasvezel in Stratum 22-09-2014
Op vrijdag 24 januari 2014 ging symbolisch de eerste schop in de grond voor de aanleg van het fonkelnieuwe glasvezelnetwerk in Stratum. Het was even de handjes uit de mouwen voor wethouder Staf Depla, Bert Nijboer (directeur Reggefiber) en Cees Kox (directeur Ons Net Eindhoven).
Read more >
Stratum kiest enthousiast voor glasvezel!
Stratum kiest enthousiast voor glasvezel! 22-09-2014
Stratum kiest enthousiast voor glasvezel! Ruim driekwart van de woningen worden nu al aangesloten.
Read more >
Ook Woensel Centraal kiest voor glasvezel
Ook Woensel Centraal kiest voor glasvezel 22-09-2014
Aanleg glasvezelnetwerk start na de zomer, ook Woensel Centraal kiest voor glasvezel
Read more >
Kiest ook Stratum voor glasvezel?
Kiest ook Stratum voor glasvezel? 22-09-2014
Oproep aan iedereen die klaar wil zijn voor de toekomst
Read more >
Glasvezel biedt gezondheid, sociale contacten en scholing via glas in Eindhoven.
Glasvezel biedt gezondheid, sociale contacten en scholing via glas in Eindhoven. 22-09-2014
Kroes wil snel meer ICT'ers, eist snellere netwerken
Kroes wil snel meer ICT'ers, eist snellere netwerken 22-09-2014
Samenwerking tussen overheden, bedrijfsleven, onderwijsinstellingen, sociale partners en instellingen voor werkzoekenden is nodig om te voorkomen dat in de EU 700.000 potentiële ICT-functies onvervuld blijven. Dat stelde Europees Commissaris Neelie Kroes (Digitale Agenda) tijdens een speech gedurende het World Economic Forum in Davos.
Read more >
Wethouder Depla activeert eerste glasvezelaansluiting in Blixembosch
Wethouder Depla activeert eerste glasvezelaansluiting in Blixembosch 22-09-2014
Met het graven van de eerste sleuf gaf wethouder Staf Depla afgelopen oktober het startschot voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in Woensel-Noord. Aan hem vandaag ook de eer om de eerste aansluiting te activeren. “Ik ben er trots op dat we vandaag weer een stap zetten op de weg om alle inwoners van Eindhoven aan te sluiten op glasvezel.”
Read more >
Persbericht verschenen in ED op 4 oktober 2012
Persbericht verschenen in ED op 4 oktober 2012 22-09-2014
EINDHOVEN – In de Achtse Gebroeders Ganslaan is gisterochtend een symbolische start gemaakt met de grote inhaalslag die Eindhoven wil maken op het gebied van glasvezel . Omdat minimaal dertig procent van de huishoudens in Acht, Achtse Barrier en Blixembosch zich voor aansluiting op het nieuwe netwerk heeft aangemeld, kan glasvezelaanlegger Reggefiber in samenwerking met Ons Net Eindhoven starten met de aanleg in de wijken, die in september 2013 gereed moet zijn.
Read more >
Persbericht 8 augustus 2012
Persbericht 8 augustus 2012 22-09-2014
Acht, Achtse Barrier en Blixembosch kiezen massaal voor glasvezel
Read more >
Persbericht 1 juni 2012
Persbericht 1 juni 2012 22-09-2014
Inmiddels zijn in Eindhoven al zo'n 25.000 woningen aangesloten op het supersnelle glasvezelnetwerk. De partijen die betrokken zijn bij de uitrol van glasvezel (de woningcorporaties, Reggefiber en de gemeente Eindhoven) hebben samen met Ons Net Eindhoven de ambitie uitgesproken om naast de slimste ook de snelste stad te willen worden.
Read more >
Verdere uitrol glasvezelnetwerk in Acht, Achtse barrier en Blixembosch van start Wethouder Depla opent informatiecentrum Ons Net Eindhoven
Verdere uitrol glasvezelnetwerk in Acht, Achtse barrier en Blixembosch van start Wethouder Depla opent informatiecentrum Ons Net Eindhoven 22-09-2014
Een mijlpaal voor Eindhoven. Na de succesvolle uitrol van het glasvezelnetwerk in Tongelre, Woensel-Oost, de Schrijversbuurt en Meerhoven slaan de gemeente Eindhoven, de Eindhovense woningcorporaties, Reggefiber en Ons Net Eindhoven de handen ineen om ook de rest van de stad aan te sluiten. Met de opening van het nieuwe informatiecentrum van Ons Net Eindhoven in wijkcentrum De Mortel verzorgde Wethouder Staf Depla onder grote belangstelling de aftrap.
Read more >
Social Innovation Award 2014 voor Bewegen op Afstand!
Social Innovation Award 2014 voor Bewegen op Afstand! 22-09-2014
Bewegen op Afstand, een dienst van OnsPlatform.tv in samenwerking met Topsupport, heeft de Social Innovation Award 2014 gewonnen. Social Innovation Award 2014 voor Bewegen op Afstand!
Read more >

Archive

Slimmer Leven 2020 schrijft over Duimpjes 22-09-2014
Uitreiking Eindhoven Internet Award in Van Abbe 22-09-2014
Duimpjes bij Toekomstmakers op RTL7 22-09-2014
Show more archive items