×
 

Onze wijk

Woenselse Heide ligt in het stadsdeel Woensel-Noord in Eindhoven en wordt begrensd door de Huizingalaan, Hondsruglaan, Rode Kruislaan en Roelantlaan. Lees verder...

De naam verwijst naar de Woenselse Heide die vroeger tussen Eindhoven en Best lag. Het was een langgestrekt gebied dat vele malen groter was dan de huidige buurt. Woenselse Heide telt inmiddels circa 2250 woningen en ruim 5000 bewoners. 

De wijk heeft 2 organisaties: 

-stichting buurtpreventie Woenselse Heide 

-bewonersvereniging in de Bergen 

De Woenselse Heide is gebouwd in de jaren 60-70 en kenmerkt zich als een buurt met overwegend laagbouwwoningen, waarvan ongeveer de helft in bezit is van woningcorporaties. Hoogbouw is er aan de buitenzijde van de noordwest kant en in het hart van de buurt rondom het kleine winkelcentrum Nederlandplein.

Woenselse Heide is een rustig woongebied met een duidelijke wegenstructuur en daarnaast groen- en speelvoorzieningen. Kenmerkende voorzieningen in de buurt zijn onder andere het winkelcentrum Nederlandplein, industrieterrein de Autowijk, (speel-) veld Veluwelaan, wijkcentrum Heidehonk en zorgcentrum Eerdbrand met wooncomplex de Bevelanden. Aan de rand van Woenselse Heide -grenzend aan wijk de Tempel- bevindt zich het Henri Dunant park met speelpark de Splinter. Aan de andere kant van Woenselse Heide -grenzend aan wijk de Achtste Barrier- bevinden zich sportparken en het zwembad. Dichtsbijzijnde grote winkelcentrum is het Winkelcentrum Woensel, nabij het Catharina Ziekenhuis. 

Onderwijsvoorzieningen zijn ruim aanwezig in de buurt:

Katholieke basisschool De Schelp, openbare basisschool De Ontmoeting en speciaal basisonderwijs De Vijfkamp. Ook zijn er diverse goede middelbare scholen in de buurt waaronder het Frits Philips college en het Stedelijk college. 

Woenselse Heide telt ruim 5000 bewoners. 

Er is een stichting Buurtpreventie (soort wijkvereniging) actief die jaarlijks een aantal activiteiten organiseert. U kunt hierbij denken aan o.a. een straatspeeldag voor de kinderen, een zwerfvuilactie dag, een jaarlijks wijkfeest, een informatieavond over bijv. inbraakpreventie of een Nieuwjaarsreceptie.  

Naast de Buurtpreventie is tevens een Buurt Preventie Team actief (BPT) en een Breed buurtoverleg (voorheen:Leefbaarheidsteam (LT). De BPT kunt u vergelijken met een Buurtwacht.

Een leefbaarheidsteam is een overleggroep die bestaat uit vertegenwoordigers van o.a. de Buurtpreventie en professionele partners; waaronder gemeente, politie en woningcorporaties. De Buurtpreventie is opgezet vanuit eigen initiatief van buurtbewoners en wordt geleid door een eigen bestuur. 

De omlijning in het plattegrond betreft de loopgebieden van de Buurtpreventieteams en de flyer bezorgroute. Het gebied boven WH 1 en 2 is wijkgedeelte In de Bergen. Dit alles tesamen is wijk Woenselse Heide. 

 

Documents

Kaart BPWH.pdf Kaart BPWH.pdf (0.34MB)

Images

Related